onsdag 9 december 2009

Lolita

Radioteaterns uppsättning av Lolita tar avstamp i rättegången mot Humbert Humbert. Med sig har han sin dagbok som vittne till det liv som lett fram till platsen på den anklagades bänk där han nu står, misstänkt för mord. Det handlar om den medelålders Humbert Humbert otillåtna och ödesdigra besatthet av den 12-åriga Dolores Haze: Lolita. Lolita av Vladimir Nabokov är författarens mest kända roman och största publika framgång. Den franske förläggaren Maurice Girodias såg det som sin plikt att ge ut boken 1958 – det gick inte i USA.

Svensk radioteater från 2009 med regi och översättning av Pia Gravall. I rollerna Johan Rabaeus, Natalie Minnevik, Cilla Thorell, Douglas Johansson, Rachel Mohlin, Bengt CW Carlsson, Anna Wallander och Jimmy Endeley.

Språk: Svenska
Tid: 1 h 5 min

+

Författaren Aris Fioretos besöker Vladimir Nabokovs son Dmitri Nabokov

Språk: Svenska
Tid: 3 min

Hämta hem:
Lolita (Svensk radioteater från 2009)

4 kommentarer:

  1. Tack! Gillar verkligen radioteatern, hoppas det kommer upp fler.

    SvaraRadera
  2. Man tackar! Finns ingen chans i universum att du sitter på Legenden om Oceanpianisten också va? Isåfall - uppa uppa uppa!

    SvaraRadera
  3. Underbar sida för oss som är frälsta i Radioteater! Lyssnade alltid som barn, det var en av höjdpunkterna i sommar-radio :)

    SvaraRadera